Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Cultuur / 1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

  • Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2021

Deze 13de editie van het Kunstenaarsparcours zal dit jaar plaatsvinden tijdens de weekends van 29-30 mei en 5-6 juni 2021 in de gemeentes Ukkel, Linkebeek en Drogenbos.

Het Kunstenaarsparcours staat open voor erg veel disciplines zoals schilderen, graveren, beeldhouden, tekenen, fotograferen, creatie van textiel en juwelen, design, boekbinden, video, bloemenkunst, ... Langs het parcours zal u installaties en optredens, lezingen en concerten, ateliers en animatie kunnen ontdekken.

 

it jaar brengen we een eerbetoon aan het kunstambacht. Er zal een bijzondere focus georganiseerd worden in la Ferme Rose maar alle kunstateliers van de drie gemeentes zullen bovendien onder de aandacht gebracht worden.

Wegens de onzekerheid door de gezondheidstoestand dit jaar vragen we om uw werken bij voorkeur buiten tentoon te stellen indien dit mogelijk is. Uw tuinen, binnenplaatsen en terrassen zijn beter geschikt om publiek te ontvangen en dit beperkt ook het risico. In de mate van het mogelijke zullen we de tentoonstelling van uw werken in de openbare ruimte ondersteunen. Als er gezondheidsmaatregelen nodig zouden zijn, rekenen we op iedereen om deze strikt toe te passen. We zullen desgevallend alle deelnemers helpen bij de opmaak van een specifiek protocol.

De doelstelling van het parcours is om in de eerste plaats kennis te kunnen maken met de kunstenaars van Ukkel, Linkebeek en Drogenbos en om ontmoetingen tussen deze kunstenaars en het publiek mogelijk te maken. Om eraan deel te nemen moet u in één van deze gemeentes uw atelier hebben, er studeren of werken. Een kunstenaar zonder band met deze drie gemeentes kan uitgenodigd worden om tentoon te stellen in een atelier of residentie samen met ukkelse artiesten.

Om deze nieuwe editie zo goed mogelijk te kunnen organiseren vragen we de geïnteresseerde kunstenaars om hun volledig in te schrijven (gegevens en foto van het werk) uiterlijk op 31 januari 2021.

Klik hier om het formulier in te vullen.

Omwille van het grote aantal deelnemers aan het parcours en de vereiste tijd die nodig is om het programma en de brochure van het parcours samen te stellen, is het jammer genoeg niet meer mogelijk om rekening te houden met formulieren die na deze termijn ingediend werden.
Indien meerdere kunstenaars op dezelfde plaats willen tentoonstellen, dient de gastheer één inschrijvingsformulier in te dienen met vermelding van alle deelnemers.

Deelnemen aan het Kunstenaarsparcours betekent dat uw tentoonstellingsplaats (atelier, woning, andere) gratis toegankelijk is voor het publiek. De Ukkelse deelnemers kunnen kiezen om één of twee weekends te openen maar de openingsuren kunnen niet gewijzigd worden (14 tot 19 uur).
Elke deelnemer kan ook activiteiten/animatie voorstellen in het kader van het Kunstenaarsparcours (lezingen, muzikale animatie, kunstinitiatie, …).

U zal later nog meer praktische informatie over dit evenement krijgen.De dienst Cultuur staat te uwer beschikking voor bijkomende inlichtingen (02/348.68.31 -  02/348.67.99 - cultuur@ukkel.brussels).

Inschrijvingsformulier >>>

Deelnemingsvoorwaarden en praktische vragen >>>

***   ***   ***

 

  • Nieuwe poëzie- en slamwedstrijd rond het thema "Traagheid"

Deze eerste editie van deze wedstrijd heeft als doel verschillende poëzievormen in de spotlight te stellen en iedereen aan te moedigen om te schrijven. Het verbindende thema “traagheid” is geïnspireerd op de bijzondere periode waarin we ons vandaag bevinden.

Deelnemers worden verdeeld in drie categorieën van kandidaten: een professionele categorie, een volwassen amateurcategorie en een jeugdamateurcategorie (12-18 jaar). Een professionele jury kiest nadien uit elke categorieën de beste gedichten en ook het publiek zal een prijs kunnen toekennen.

U kan gedichten indienen in de volgende vormen: gedichten in vers, proza, haiku’s en slams. We sluiten de wedstrijd af met een grootse avond gewijd aan poëzie en slam in het Cultureel Centrum van Ukkel op dinsdag 27 april 2021. En de beste gedichten zullen nadien tot leven komen in de openbare ruimte.

Verzend uw werk vanaf dinsdag 1 december tot en met zondag 13 december naar cultuur@ukkel.brussels. Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier en vergeet zeker niet het reglement na te gaan.
Info: 02 348 68 31 - cultuur@ukkel.brussels

Het reglement >>>

Het inschrijvingsformulier >>>

 

 

  • Bibliotheken: Take Away dienst en op afspraak! 

Ten gevolgen van de genomen Corona-maatregelen, worden alle voorziene activiteiten van de bibliotheken geannuleerd tot en met 19 november 2020. Je kan wel nog objecten blijven lenen in de vier bibliotheken onder de vorm van een Take Away dienst of op afspraak.  

cid:image003.png@01D6AE99.641BC860

Voor meer info en reserveringen per e-mail of telefoon
De Bib : bibliotheek@ukkel.brussels - 02/331.28.24

Le Phare : lephare@uccle.brussels - 02/374.04.43

Le Centre : bibcentre@uccle.brussels - 02/348.65.29

Le Homborch : bibliothequeduhomborch@uccle.brussels - 02/374.19.25

Onder voorbehoud van de nieuwe gezondheidsmaatregelen door de bevoegde overheden.

 

  • Tentoonstelling "D’une mer à l’autre" van Sybille Mathiaud 

In het kader van de acties die de kunstenaars van onze gemeente in de bloemetjes zetten, organiseert de dienst Cultuur een nieuwe tentoonstelling in het Cultureel Centrum. Deze niet te missen tentoonstelling laat ons het werk van deze beeldende kunstenares over het thema van de zee ontdekken. Sybille Mathiaud, docent tekenen en schilderen, is een Franse kunstenares die al enkele jaren in Ukkel gevestigd is en al een goede reputatie opgebouwd heeft in de wereld van de beeldende kunsten.

Praktische informatie

Wanneer? Van donderdag 21 januari tot zondag 28 februari .
Waar? In het Cultureel Centrum (Rodestraat 47).
Vrije toegang tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum : van dinsdag tot vrijdag van 12u tot 18u en op zaterdag van 14u tot 18u.

Info en verplichte reserveren: reservation@ccu.be

 

  • Le Repos en L'Angévine, twee kunstwerken van François Canart

Verder lezen...

   

 

 

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« januari 2021 »
januari
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket