Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

U bent hier: Home / Bestuur / Informatica

Informaticadienst

De opdrachten van de dienst Informatica hebben vooral betrekking op twee domeinen: de interne werking van het gemeentebestuur en communicatie met de burger.

De informaticastructuur rust op een intranet dat tien centrale servers in het gemeentehuis verbindt met de 350 gebruikers, verdeeld over een tiental gebouwen (administratieve lokalen, sociale dienst, cultureel centrum, ...).

InformaticaDe diensten kunnen de burger beter bijstaan dankzij specifieke programma's voor bijvoorbeeld het beheer van de bevolking (rijksregister, huwelijken, paspoorten, ...), de boekhouding (belastingen, heffingen, ...) of het verwerken van cartografische gegevens (stedenbouwkundige vergunningen, ...).

Steeds meer gemeentediensten gebruiken bovendien internet en e-mail als dagelijkse werkmiddelen. Het gemeentebestuur is ook begonnen met gratis software te installeren.

De gemeentelijke website www.ukkel.be is in september 2000 door het personeel van de Informaticadienst opgestart. Zij ontwikkelen deze site nog altijd verder. Elke dagen krijgt deze site vele honderden bezoekers.

De informaticadienst staat ook diensten bij zoals Onderwijs en Cultuur en stelt voor deze diensten computers ter beschikking aan de kinderen van de gemeentescholen en lezers van de bibliotheken (tijdens de openingsuren kunnen de bezoekers op internet surfen).

De Informaticadienst staat ook in voor het technische luik van de verkiezingen. Voor elke stembusslag worden bijna 450 computers getest en in dienst gesteld.

Er is ook nog het elektronisch loket IRISbox waardoor u online talrijke administratieve documenten kunt bestellen.

Elektronisch loket

Wist u dat u met enkele kliks heel wat documenten kunt bestellen die u dan met de post ontvangt? Het gaat om aktes voor een geboorte, een huwelijk, een scheiding of een overlijden, attesten van nationaliteit, verblijf en samenstelling van het gezin, verklaringen van adreswijziging, enz.. Voor deze documenten hoeft u dus niet meer naar het gemeentehuis te komen.

U moet hiervoor beschikken over:

 • een pc met internetaansluiting;
 • een elektronische identiteitskaart;
 • een identiteitskaartlezer.

U kunt uw elektronische identiteitskaart (en de lezer ervan) voor heel wat andere internettoepassingen gebruiken:

 • Safer Chat (chatten in alle veiligheid);
 • Tax-on-Web (belastingaangifte elektronisch aangeven);
 • uw gegevens in het Rijksregister raadplegen;
 • aanpassingen ingeven aan het alarmsysteem of diefstal aangeven bij de politie;
 • enz.

Document acties

Opgelet !

Werken MIVB: vernieuwing van de tramsporen op de Winston Churchillrotonde. Einde gepland op 25 februari 2018.

 • Het verkeer is slechts toegelaten op één rijstrook van de rotonde;
 • Parkeren is er verboden;
 • Tramlijnen 3 en 7 zijn beperkt aan weerszijden van de rotonde (tot 18 februari).

Sinds het begin van de werken zijn de politiediensten ter plaatse tijdens de spitsuren ('s morgens en 's avonds) om de verkeershinder op de rotonde en in de Winston Churchilllaan zo veel mogelijk te beperken. De burgemeester heeft gevraagd vanaf maandag 19 februari dubbel zoveel politiemannen in te zetten, rekening houdend met het einde van de schoolvakantie.
 

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« februari 2018 »
februari
MaDiWoDoVrZaZo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Agenda
ACQU vzw : Fotowedstrijd 2018 en tentoonstelling 07-06-2018 - 20-06-2018 — Dekenij-Kunstenhuis Ukkel - 102 Dekenijstraat
Aankomende agenda-items...

 

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Energieloket