Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / De wijk De Kat krijgt de vijf eerste palen voor hondenpoep

De wijk De Kat krijgt de vijf eerste palen voor hondenpoep

De schepen van Openbare Reinheid van Ukkel zet haar acties voort in de strijd tegen hondenpoep op de openbare weg en laat vijf palen voor hondenpoep plaatsen in de wijk De Kat. Er werd overlegd met de wijkbewoners om de exacte locatie van deze palen vast te leggen.

De palen voor hondenpoep zijn ongeveer twee meter hoog en beschikken over een bundel zakjes die één voor één verdeeld worden en over een vergaarbak. De paal kent drie voordelen: de zakjes zitten stevig vastgeklemd, de opening van de vergaarbak werd specifiek berekend zodat er enkel zakjes hondenpoep in gedeponeerd kunnen worden en de vuilnisbak blijft gesloten om geurhinder tegen te gaan. Op basis van een peiling bij de bewoners van de wijk De Kat, die sterk te lijden hebben onder deze problematiek, werden de vijf palen op de volgende locaties geplaatst: hoek Karmelietenstraat/Tweede Koninginstraat, hoek Karmelietenstraat/Onderlinge Bijstandstraat, hoek Landhuisjesstraat/Lisbloemenstraat, hoek Onderlinge Bijstandstraat/Messidorlaan en in de Boetendaelstraat, bij de toegang tot het Cassimansblok.

Met deze doelgerichte en vernieuwende preventieve oplossing wil de schepen van Openbare Reinheid vooral de baasjes van honden die niet erg inzitten met de omgeving burgerzin bijbrengen en ze hoopt zo een einde te stellen aan een plaag die onze leefomgeving aantast. "Door de palen te gebruiken, toont de burger niet alleen respect voor de openbare ruimte, maar ook voor het werk van de teams van de dienst Openbare Reinheid. Indien dit project overtuigende resultaten oplevert, kunnen er nog meer palen geplaatst worden in de wijken waar dat nodig blijkt", verduidelijkt ze.

Hondenpoep niet oprapen vormt een inbreuk op het geldende Algemeen Politiereglement en kan dus bestraft worden met een administratieve sanctie. Dit initiatief gaat bovendien gepaard met een globale bestrijdingscampagne. Dit nuttige en handige systeem werd geplaatst met de steun van Fost Plus en Net Brussel en werd weerhouden door het Gewest in het kader van een oproep tot vernieuwende projecten om bij te dragen aan de instandhouding van de openbare hygiëne.

 

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« december 2019 »
december
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Agenda
Tentoonstelling Street Art en Graffiti 22-11-2019 - 15-12-2019 — Espace 110, Egide Van Ophemstraat, 110
Uckel Kids' Carnaval 23-02-2020 13:30 - 16:30 — Zaal 1180
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket