Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

Lisez le Wolvendael en ligne

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / PRÉLUDE, een kunstwerk van Isabelle Thiltgès

PRÉLUDE, een kunstwerk van Isabelle Thiltgès

Het kunstwerk "Prélude" van Isabelle Thiltgès werd beschadigd. Het wordt momenteel gerestaureerd in het atelier van de kunstenares. Dit werk is het resultaat van creativiteit en lange uren werk van de kunstenares, gelieve het te respecteren.
Wanneer 25-01-2020 18:00 tot
29-04-2020 00:00
Waar Guido van Arezzoplein
Naam
Telefoonnummer 02 348 68 31
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Een nieuw beeldhouwwerk op het Guido van Arezzoplein

Prélude, een monumentale vogel die balanceert op zijn vleugel. Dit technisch hoogstandje van 3,50 meter hoog is een werk van beeldhouwster Isabelle Thiltgès uit 2018 waar ze meerdere maanden aan heeft gewerkt. Het is vervaardigd uit composiet verrijkt met bronspoeder. Op het Guido van Arezzoplein tot de maand april 2020.

Prélude, een kunstwerk van Isabelle Thiltgès   (PDF, NL F EN)

De Belgische kunstenares Isabelle Thiltgès werkt al meer dan 20 jaar met aarde. Na een periode van 30 jaar in Parijs leeft en werkt ze opnieuw in Brussel, in het hart van de Louizawijk. Ze heeft er haar atelier ingericht waar bezoekers een levenslustige en verrassende wereld kunnen komen ontdekken waar brons en aarde op een serene wijze samenleven.

Deze ontmoeting nodigt uit om te denken aan reizen: van groot naar klein, vogels, concrete gezichten met menselijke silhouetten maar soms ook net geschetst, eenvoudige en pure lijnen waar ze graag gebruik van maakt. De werken gaan vlot van beweging tot immobiliteit, langs figuratieve thema's, gekozen door een kunstenares die graag gewoon als beeldhouwwerkster aanzien wenst te worden.

Het verondersteld eclectisme en de soberheid geven originaliteit aan haar krachtig en instinctief werk dat zeer aanwezig is in haar privécollecties in België en in het buitenland waar ze vaak tentoongesteld wordt. Ze maakt zaken tastbaar en haar werk is authentiek, scherpzinnig en roept gevoelens op

Prélude, 2018 – Isabelle Thiltgès

Composiet en brons pouder

H. 350cm | L. 90cm | D. 70cm

www.isabellethiltges.com

Nota

Het kunstwerk "Prélude" van Isabelle Thiltgès werd beschadigd. Het wordt momenteel gerestaureerd in het atelier van de kunstenares.

Dit werk is het resultaat van creativiteit en lange uren werk van de kunstenares, gelieve het  te respecteren.

 

Document acties