Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Vervangen van de schuilhokjes voor het openbaar vervoer

Vervangen van de schuilhokjes voor het openbaar vervoer

Aangezien de overeenkomst met de firma Clear Channel Belgium op zijn einde liep, werd er een nieuwe overheidsopdracht uitgeschreven voor de levering, de plaatsing en het onderhoud van de schuilhokjes voor reizigers aan de haltes van het openbaar vervoer. Deze opdracht werd voor de komende 12 jaar toegewezen aan de firma JCDecaux Street Furniture Belgium. Er zijn twee modellen schuilhokjes gepland, naargelang de verkeersaders waarlangs ze geplaatst worden: het design Norman Foster en het model Hydra. Er worden ook nieuwe vuilnisbakken naast de schuilhokjes geplaatst.

Met de nieuwe beheerder werd er ook, in nauwe samenwerking met de MIVB, een analyse gemaakt van alle haltes langs de 40 km Ukkelse wegen die bediend worden door het openbaar vervoer. De plaats, het type (met of zonder reclame) en het aantal nodige schuilhokjes werd voor elke halte onderzocht op basis van de reizigersaantallen, de beschikbare plaats, de ligging der plaatsen, ... Sommige hokjes krijgen dus een nieuwe plaats in vergelijking met de huidige toestand.

De werkzaamheden voor de afbraak en het vervangen worden stapsgewijs uitgevoerd, maar kunnen jammer genoeg niet allemaal direct na elkaar gebeuren. De verankeringstechniek van de nieuwe schuilhokjes (funderingsmassieven) is inderdaad niet dezelfde als bij de oude hokjes (betonnen vloerplaten). Bijgevolg zijn er aanzienlijke voorbereidende werken vereist, waarbij verschillende partijen tussenkomen. De hokjes worden dus vooraf al afgebroken, zodat ze de plaatsing van de nieuwe niet belemmeren. In samenwerking met de twee voornoemde firma's wordt de nodige termijn tussen de twee bewerkingen zo kort mogelijk gehouden.

Sinds eind juli worden de huidige schuilhokjes afgebroken, het eerste nieuwe werd geplaatst op 20 augustus. In totaal worden er 170 schuilhokjes afgebroken en 200 nieuwe geplaatst. Deze werken zijn stapsgewijs gepland tot het einde van november 2018.

 

Document acties

Opgelet !!!

Van 24/06 tot 23/08/2019 moet u voor reispassen en uittreksels uit het strafregister naar de 3 Auguste Dansestraat 3 (benedenverdieping) gaan en niet naar de 3de verdieping op het gemeentehuis. Omwille van de vervanging van de lift van het gemeentehuis werd een tijdelijke verhuizing voorzien om de toegang tot deze diensten te vergemakkelijken.

Hittegolf

Op dit moment maken we enkele erg warme dagen mee. Grote hitte kan gevaarlijk zijn voor de meest kwetsbaren zoals oudere personen, zieken of kinderen.

Enkele tips om een zonneslag te vermijden

 

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« juni 2019 »
juni
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Agenda
Jaarlijkse tentoonstelling van Uccle Centre d'Art 06-06-2019 - 23-06-2020 — Kunstenhuis Ukkel - Dekenijstraat, 102
Le Parvis Saint-Pierre fait son Cinéma ! 29-06-2019 18:30 - 00:30 — Sint-Pietersvoorplein
Aankomende agenda-items...

 

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket