""

Het Werktraject, om uw zoektocht naar werk een duwtje in de rug te geven

Ingediend op di 25/10/2022

Coaching, workshops, ontmoetingen en lezingen: dat is het rijke programma van het Werktraject 2022, dat van 7 tot 24 november 2022 plaatsvindt in Ukkel, Vorst en Sint-Gillis. In onze gemeente staan jongeren in het middelpunt van de belangstelling tijdens vier dagen vol activiteiten "Let's Go Jobhunting", gericht op persoonlijke ontwikkeling en de oplossingen op weg naar een opleiding of een job.

Werk vind je niet zomaar, je moet je informeren om aan de juiste deur aan te kloppen, maar je moet je ook voorbereiden om de nieuwe aanwervingsregels onder de knie te krijgen. In deze optiek biedt het Werktraject 2022 praktische oplossingen voor iedereen die werk zoekt, ongeacht de leeftijd of het parcours. Het programma weerspiegelt deze wens met activiteiten gericht op artistieke beroepen, vrouwen, mentoraat, ondernemerschap, digitale kloof, ...

In Ukkel vangen de dagen specifiek voor jongeren (van 17 tot 22 november in het Hof ten Hove) aan met twee dagen individuele jobcoaching. Het is de bedoeling om de deelnemers te helpen om de pistes die hen ter beschikking staan beter af te bakenen. Daarna volgen praktische workshops gericht op het zelfvertrouwen, de identificatie van de softskills (aanvullende competenties op de kennis), de voorbereiding op een sollicitatiegesprek of starten als zelfstandige. .

De drie partnergemeentes van het Werktraject organiseren bovendien samen de Win-Win Day op 24 november. Dit origineel evenement brengt werkzoekenden en bedrijven met elkaar in contact, zonder onderscheid tussen hun respectievelijke rollen. De Win-Win Day waardeert de principes van cosearching op en maakt gebruik van de hulpmiddelen van collectieve intelligentie om deze uitdagingen aan te pakken. Voor het evenement moet u al vertrouwd zijn met cosearching door er al aan deelgenomen te hebben of een infosessie gevolgd te hebben (15 november). Workshops "softskills" en "elevator pitch" helpen ook om u voor te bereiden op de Win-Win Day.

Alle evenementen van het Werktraject zijn gratis, maar inschrijven is verplicht via  Website Trajet Emploi, via  tewerkstelling@ukkel.brussels of op  02/605.12.06. Volg ook de  Facebookpagina van het Jobhuis van Ukkel.

""