Reinheid in de parken - banner
Wijziging van de openingsuren van het Administratief Centrum in de zomer

De permanentie op donderdagavond wordt geschrapt:

  • Van 7 juli tot 18 augustus 2022 aan de loketten van de dienst Stedenbouw (raadpleging van openbare onderzoeken);
  • Van 14 juli tot 18 augustus 2022 aan de loketten van dienst Bevolking.

Reinheid in de parken

Ingediend op wo 22/06/2022

Het zomerseizoen is weer aangebroken, en daarmee ook de wandelingen, aperitieven en picknicks in de Ukkelse groene ruimtes. Deze drukte heeft jammer genoeg een keerzijde: sommige zones worden overspoeld met afval en de vuilnisbakken puilen uit. De teams van de Groendienst kunnen dit hoge ophaalritme in alle parken en tuinen moeilijk volgen. De vuilnisbakken in het Wolvendaelpark worden van 1 mei tot 30 september vier keer per week leeggemaakt. De hoeveelheid ingezameld afval is dus alleen in dit park al enorm.

Uw afval meenemen

Om de reinheid in onze groene ruimtes te bewaren, vragen we u om het afval zo veel mogelijk te beperken. Neem na een moment van ontspanning in de openlucht indien mogelijk uw afval mee en gooi het thuis weg indien de vuilnisbakken vol zitten. Bedankt voor deze bijdrage, zodat iedereen bij mooi weer kan genieten van de groene ruimtes!

Denk eraan uw afval te beperken

Hier vindt u enkele eenvoudige tips om u op weg te helpen:

  • Drink uit een drinkbus;
  • Neem glazen en bestek mee;
  • Geef de voorkeur aan huisbereide gerechten om verpakkingen te vermijden;
  • Kies voor herbruikbare verpakkingen;
  • Gebruik stoffen servetten;
  • Geef de voorkeur aan koeltassen, herbruikbare zakken en manden.

Gescheiden afvalophaling in sommige parken en groene ruimtes

Dit jaar zullen het Wolvendaelpark, het Brugmannpark en de Kattuin uitgerust worden met specifieke sorteervuilnisbakken, waardoor pmd-afval (plastic flessen, blikjes, plastic afval, ...) gescheiden kan worden van het andere afval. Bij deze gelegenheid zullen de parkwachters (Preventiedienst) activiteiten in deze drie parken organiseren om de bezoekers te sensibiliseren rond correct sorteren. We rekenen op ieders medewerking om van de Ukkelse parken gezellige en nette plaatsen te maken!

Reinheid in de parken