""

Steun aan Olivier Vandecasteele

Ingediend op di 24/01/2023

De Belg Olivier Vandecasteele, die sinds 24 februari 2022 in Iran gevangen zit, werd op dinsdag 10 januari veroordeeld tot 40 jaar cel en 74 zweepslagen. De Iraanse staat verdenkt hem van spionage terwijl hij al 6 jaar ter plaatse werkt in een humanitaire organisatie. Volgens het Iraans agentschap Tasmin zou hij een celstraf van 12 jaar moeten uitzitten voordat hij aanspraak kan maken op een herziening van zijn vonnis./p>

De Belgische staat zet zijn diplomatieke strijdkrachten in om ervoor te zorgen dat de zweepslagen vermeden worden, de hechtenis correct verloopt en hij ten slotte vrijgelaten wordt. In ons land zijn er steeds meer betogingen als steun voor deze humanitaire medewerker, onder andere in Doornik, van waar hij afkomstig is.

De gemeente Ukkel wil zich ook aansluiten bij deze steunbeweging aan Olivier Vandecasteele, maar ook aan zijn gezin en aan iedereen die zich inzet om hem uit de Iraanse gevangenis te halen.

In zitting van donderdag 16 februari heeft de gemeenteraad unaniem  een motie goedgekeurd die de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Olivier Vandecasteele in Iran vraagt.

Amnesty International heeft een petitie gelanceerd, die al meer dan 50.000 keer ondertekend werd. Surf voor meer info naar de website van  Amnesty International.

 Download de motie die de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Olivier Vandecasteele in Iran vraagt

""