HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Workshops nordic walking

Nordic walking in een manier van lopen waarmee alle spierketens in het volledige lichaam geactiveerd worden door de harmonieuze coördinatie tussen het boven- en onderlichaam. De eigenheid ervan komt door het gebruik van de stokken, waarmee u zich kunt voortduwen en waardoor de stapsnelheid stijgt (5 tot 6 km/uur). Zo worden de gewrichten van de bovenste en vooral de onderste ledematen ontlast en stijgt het uithoudingsvermogen van de wandelaars. Er worden voortaan drie niveaus aangeboden: relax, sportief en initiatie. Er zijn stokken ter beschikking. Voorbehouden voor volwassenen.

De twee niveaus:

 • Walking Initiatie
  Wanneer? Zaterdag 7 september, 9 oktober, 16 november en 14 december 2024 van 11.30 tot 12.30 uur.
  Waar? In het Wolvendaelpark.
  Prijs? Gratis.

 • Walking Recreatief
  Wanneer? Donderdag 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december van 17.30 tot 18.30 uur en zaterdag 7 september, 9 oktober, 16 november en 14 december 2024 van 9.30 tot 10.30 uur.
  Waar? In het Ter Kamerenbos.
  Prijs? € 5 per sessie.

Info en inschrijvingen:  02/605.22.84 of  eventfcsh@ukkel.brussels