HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Le Pas, Socioculturele Animatie Preventie

Le Pas is een Ukkelse vzw die zorgt voor socioculturele activiteiten in meerdere wijken van de gemeente. Ongeveer 200 jongeren nemen regelmatig deel aan de georganiseerde activiteiten, maar ook volwassenen en gezinnen.

Opdrachten en doelstellingen van Le Pas

De opdracht van Le Pas («Socioculturele Animatie Preventie») bestaat erin kinderen, jongeren en volwassenen uit de wijken Merlo, Melkriek en Homborch te stimuleren en te begeleiden. Le Pas is een plek om te debatteren en gedachten en ervaringen uit te wisselen.

Het hoofddoel van Le Pas is het bevorderen van de animatie en socioculturele preventie in deze wijken. De vereniging ontwikkelt een geïntegreerde aanpak van sociale integratie door deelnemers met elkaar in contact te brengen en partnerschappen met sociale actoren te creëren.

Team en activiteiten van Le Pas

Met dit doel voor ogen organiseert een uiterst veelzijdig team van begeleiders en vrijwilligershet hele jaar door activiteiten voor kinderen, jongeren en ouders:

  • huiswerkhulp;
  • cursussen alfabetisering voor volwassenen;
  • sportieve activiteiten;
  • culturele activiteiten;
  • ludieke activiteiten;
  • reizen;
  • ...

Tijdens de schoolvakanties wordt een uitgebreider activiteitenprogramma voorgesteld.

Contact

Sociale Actie

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 met afspraak

Telefoon
02/605.12.00

E-mail
sociaal@ukkel.brussels