Cultureel Centrum van Ukkel (CCU)

Meer dan zestig jaar na zijn oprichting heeft het gerenoveerde Cultureel Centrum van Ukkel een hedendaagse en warme look. Het centrum is heel actief en speelt in op de culturele uitdagingen van de eeuw, door de grootste namen te verwelkomen op het vlak van theater, dans, zang en muziek, maar ook gerenommeerde kunstenaars en sprekers. Het werd voortdurend gemoderniseerd om zijn publiek een kwaliteitsvol cultureel leven te bieden in het hartje van de gemeente Ukkel.

Geschiedenis

Het CCU, dat in 1958 het eerste cultureel centrum van zijn soort was in België, is een opmerkelijk werk van Léon Stynen, een van de belangrijkste architecten van ons land. Gedurende 60 jaar werd het gebouw, dat een zaal met 800 plaatsen heeft, gedeeltelijk aangepast volgens de noden, maar het drukt nog steeds op elegante wijze de essentiële vernieuwende ideeën van de architect uit.

Vandaag is het Cultureel Centrum van Ukkel ...

Een van de grootste culturele centra in en rond Brussel

Een ontmoetingsplaats voor professionals uit de showbusiness

4 totaal verschillende ruimtes (Hal, Grote Foyer, Kleine Foyer, Toneelzaal)

Een zaal voor opvoeringen met 800 plaatsen

Een uitschuifbare tribune met 172 plaatsen

200 activiteiten per jaar

600 artiesten per seizoen

60.000 toeschouwers per jaar

In dit nieuw Cultureel Centrum kunnen geïnteresseerde verenigingen en organisaties bals, conferenties, concerten, filmvoorstellingen, debatten en allerlei andere culturele en artistieke evenementen (balletten, concerten, tentoonstellingen, recepties, ...) organiseren. Het biedt ook theatervoorstellingen, een reeks lezingen en muziekoptredens.

Onder leiding van een dynamisch team stelt het CCU alles in het werk om aan klantenbinding te doen en voortdurend een nieuw publiek aan te trekken.

Het Cultureel Centrum heeft daarom gekozen voor een nieuw elan, door meer disciplines te verwelkomen (dans, muziek, circuskunsten), een programma voor een jong publiek (theater en film), nog meer film, festivals. Bovendien zijn de tarieven gewijzigd om een groter publiek in staat te stellen om naar het Cultureel Centrum te komen. Bovendien worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd in samenwerking met het schepenkantoor voor Cultuur. 

Een belangrijk project werd opgestart, mensen kunnen namelijk hun interesse te kennen geven voor een cultureel centrum op het grondgebied van Ukkel, met het oog op een aanvraag voor erkenning door de Federatie Wallonië-Brussel. Een project waaraan alle Ukkelaars kunnen deelnemen.

Contactgegevens

Openingsuren

 • Kantoren
  • Van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u
  •  02/374.04.95
  •  info@ccu.be
 • Reservatieloket
  • Van dinsdag tot vrijdag van 12u tot 18u. Zaterdag (buiten de vakantieperiodes) van 14u tot 18u. (Gesloten van midden juli tot midden augustus)
  •  02/374.64.84
  •  reservation@ccu.be

Cultuur

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.15.30

E-mail
cultuur@ukkel.brussels

Wist u dat?

Het Cultureel Centrum van Ukkel:

 • Biedt elk jaar 200 verschillende activiteiten aan;
 • Stelt 600 artiesten per seizoen voor;
 • Verwelkomt 60.000 toeschouwers per jaar.

Kom naar het CCU!