Staten-generaal van de jeugd

De gemeente Ukkel wil uw bijdrage aan het leven in uw gemeente versterken en u de kans geven om u te laten horen. Daarom lanceren de dienst Burgerinspraak en de Jeugddienst de Staten-Generaal van de jeugd. Ze zijn bestemd voor u, Ukkelse jongeren van 12 tot 26 jaar.

De Staten-Generaal van de jeugd, wat is dat?

Het is een proces van lokale democratie dat ons zal helpen om uw verwachtingen, behoeften en voorstellen beter te leren kennen.

Hoe werkt het?

De Staten-Generaal van de jeugd keren in 2023 terug om het proces af te ronden dat in 2022 aangevat werd. Na de online enquête van januari tot april 2022 over tien thema's, die bijna 350 keer beantwoord werd, en het forum in mei 2022 hebben de dienst Burgerinspraak en de Jeugddienst aan Jeune et Citoyen gevraagd om een tweede raadplegingsfase bij de Ukkelse jongeren te lanceren.

Geef je graag je mening en wil je een belangrijke rol spelen in je gemeente? Dan is de tweede fase van de Staten-Generaal van de jeugd op jouw lijf geschreven! Je kan immers deelnemen aan verschillende workshops en gratis artistieke en culturele activiteiten, andere jongeren ontmoeten, je goede ideeën voor de jongeren in Ukkel delen en concrete aanbevelingen voorbereiden, die voorgesteld zullen worden aan de gemeentelijke overheid.

Wil je deel uitmaken van dit project? Schrijf je dan per mail in via  burgerinspraak@ukkel.brussels of bel naar  02/605.11.95 (van 9.00 tot 16.30 uur). Vijftien jongeren worden geloot uit de ontvangen kandidaturen (er wordt rekening gehouden met de pariteit en de leeftijd).

Meer info op het online platform  uccle.monopinion

Jeugd

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur

Telefoon
02/605.15.10

E-mail
jeugd@ukkel.brussels