Nieuws

Ben je tijdens je wandeling al eens een ree tegengekomen? Reeën wonen in het hart en in de rand van bossen, waar ze rust en voedsel vinden. Helaas is het aantal reeën in het Zoniënwoud in 10 jaar tijd gehalveerd. Sommige wandelaars laten hun hond vrij loslopen in het bos en hebben er geen controle meer over, wat een echte bedreiging vormt voor hertachtigen.
Zondag 26 mei 2024 palmen de inwoners van Homborch hun straten in voor een nieuwe editie van hun traditioneel buurtfeest. Een onmisbare afspraak om kennis te maken met de buurtbewoners maar ook en vooral om de pittoreske charme van het Gelaarsde Katplein en de zijstraten te (her)ontdekken. Op het programma: optocht, straatanimatie, concert, cultuur, sport, karaoke, …
Van 27 tot 31 mei 2024 staan er elke dag containers en een vrachtwagen van Proxy Chimik op een strategische locatie in de gemeente zodat je je grof huisvuil kan afvoeren.
De Adviesraad voor Internationale Solidariteit zoekt nieuwe leden, die als taak hebben om de dienst Internationale Solidariteit te adviseren en te ondersteunen in de versterking van de banden tussen burgers, actoren van internationale solidariteit en de gemeente en bij de organisatie van sensibiliserings- en wereldburgerschapsacties. De oproep staat open tot zondag 28 april 2024.
Op zoek naar een stage voor je kind of tiener tijdens de lentevakantie? Kies voor Le Parascolaire d’Uccle! Van 29 april tot 3 mei en van 6 tot 10 mei 2024 kunnen Ukkelse en niet-Ukkelse kinderen van 4 tot 16 jaar deelnemen aan talrijke kwalitatieve sportieve, culturele, artistieke en educatieve activiteiten.
De gemeente Ukkel lanceert een offerteaanvraag om aan een kandidaat-concessiehouder de uitbating van een Coffee Corner in haar administratief centrum toe te kennen. De activiteit bestaat uit het aanbieden van snacks type sandwichbar met verse kwaliteitsproducten.