Dagen van de Internationale Solidariteit

Sinds 2019 organiseert de gemeente de Dagen van de Internationale Solidariteit. Het evenement gaat hoofdzakelijk door in het Cultureel Centrum van Ukkel. De dagen bieden zowel leerlingen als het brede publiek de gelegenheid kennis te maken met de verenigingen van Ukkel en de Belgische ngo's die actief zijn op het vlak van internationale samenwerking, educatie rond wereldburgerschap en solidariteit en eerlijke handel.

"Van Ukkel en elders", de 4e editie van het Festival van Internationale Solidariteit

De hele maand maart zal de opvang in de spotlights gezet worden in de gemeente. Een editie in de lijn van de acties die door de gemeente gevoerd worden ingevolge de stemming door de gemeenteraad in maart 2019 van de motie "Ukkel, gastvrije gemeente". Deze 4e editie, georganiseerd in samenwerking met het NBMV-centrum van het Rode Kruis van Ukkel en met de Adviesraad voor Internationale Solidariteit, biedt een uiteenlopend programma aan op verschillende locaties in de gemeente: een pedagogisch parcours, een fototentoonstelling met de steun van Johanna de Tessières en de show "Migrando" in het Cultureel Centrum van Ukkel, een plechtigheid ter ere van de gastgezinnen van Oekraïners, een concert "Musique et exil", het koor van CNCD-11.11.11 in het Hof ten Hove, de vertoning van documentairefilms in mediatheek Le Phare, ... Het festival zal ook in de openbare ruimte aanwezig zijn met de installatie "De bouche à oreilles" van compagnie Medeber Theatro, een fototentoonstelling van fotojournalist Omar Havana in het onderste deel van het Wolvendaelpark en een dabkeshow op het Sint-Jobsplein.

 Ontdek het volledige programma

Wanneer?

De hele maand maart 2023.

Waar?

Op verschillende locaties in de gemeente.

Prijs?

Gratis toegang voor alle activiteiten.

Inschrijven?

Enkel verplicht voor de show "Migrando" in het Cultureel Centrum van Ukkel, per mail via  reservation@ccu.be, en voor het pedagogisch parcours van het team van het NBMV-centrum, per mail via  sensibilisation.uccle@croix-rouge.be

Meer info?

 internationalesolidariteit@ukkel.brussels

Internationale solidariteit

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.11.96

E-mail
internationalesolidariteit@ukkel.brussels