Grof huisvuil

Mobiel containerpark, gewestelijke Recyparken en ophaling aan huis: de bestaande oplossingen om je grof huisvuil kwijt te geraken (meubilair, lampen, armaturen, huishoudtoestellen, multimedia, …).

Het mobiel containerpark
Gewestelijke Recyparken
Gratis ophaling aan huis


Het mobiel containerpark

Op initiatief van de gemeente en Net Brussel staan er twee keer per jaar (in de lente en de herfst) een week lang elke dag containers en een vrachtwagen van Proxy Chimik op een strategische plek in de gemeente, waar je grof huisvuil kan komen deponeren (meubilair, huishoudtoestellen, multimedia, gereedschap, hard plastic, gloeilampen en armaturen, verf, olie, batterijen, …).

Het mobiel containerpark is geopend van 9 tot 18 uur. Je kan tot 3 m³ gratis afval deponeren. Opgelet: bouwafval (inclusief wastafels, spoelbakken, toiletten, enz.) en bloempotten in aardewerk of eterniet worden niet aanvaard. Om te weten welk afval aanvaard en geweigerd wordt en om de praktische modaliteiten te kennen:  de website van het gewestelijk agentschap Net Brussel of  0800/981.81.

De exacte data worden meegedeeld in een huis-aan-huisbericht, in de Wolvendael, op deze pagina en op de Facebookpagina van de gemeente.

Gewestelijke Recyparken

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn drie Recyparken het hele jaar door geopend:

  •  Brits Tweedelegerlaan (tegenover nummer 671), op het kruispunt met de Humaniteitslaan te 1190 Vorst;
  •  Humaniteitslaan 350 te 1190 Vorst;
  •  Rupelstraat (dicht bij de Van Praetbrug, langs het kanaal) te 1000 Brussel.

De toegangsvoorwaarden en de openingsuren van de Recyparken staan op  de website van het gewestelijk agentschap Net Brussel.

Gratis ophaling aan huis

Het gewestelijk agentschap Net Brussel haalt op afspraak je grof huisvuil thuis op. Elk gezin heeft recht op een gratis ophaling van 3 m³ per jaar voor grof huisvuil (meubels, huishoudtoestellen, prullaria, ...).

Elke extra m³ grof huisvuil wordt gefactureerd aan € 28/m³ inclusief btw, met een limiet van 5 m³.

Renovatie- en bouwafval is steeds betalend. Voor bakstenen/gips/tegels is het tarief vastgelegd op € 4,24 per zak van hoogstens 20 kg (beperkt tot 15 zakken per ophaling).

De minimale hoeveelheid voor de verplaatsing van een vrachtwagen van het gewestelijk agentschap Net Brussel is 1 m³.

Een afspraak maken met het gewestelijk agentschap Net Brussel kan enkel telefonisch op 0800/981.81 (gratis). Je kan online geen afspraak maken.

Meer info op  de website van het gewestelijk agentschap Net Brussel

Reinheid

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 11.45 uur en van 12.15 tot 15.45 uur

Telefoon
02/605.16.60

E-mail
reinheid@ukkel.brussels