HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Sport voor senioren

De vzw Generation + biedt een ruime keuze aan fysieke activiteiten in Ukkel. Van volksdansen tot yoga, petanque, qi gong of zelfs tennis: het keuzeaanbod is ruim.

Verantwoord fit blijven

De voordelen van fysieke lichaamsbeweging, zowel voor het lichaam als de geest, worden unaniem erkend, zelfs bij lichte, maar regelmatige fysieke activiteiten. De in groep beoefende «sportactiviteiten» van de vzw Generation + houden u fit zonder prestatiedruk, in een 100 % vriendschappelijke sfeer. En dit alles zo veilig mogelijk: de activiteiten worden begeleid door professionals of ervaren vrijwilligers.

Programma

Volksdansen

Blijf fit op het ritme van volksdansen.

Onderhoudsgym - Ademhaling

De bedoeling van de gymnastieklessen is om zo lenig mogelijk te blijven. De lessen zijn aangepast aan elke deelnemer, afhankelijk van zijn ambities en fysieke mogelijkheden.

Chinese gymnastiek (TAIJI en QI GONG) 

Qi Gong wordt meestal beoefend terwijl men stilstaat. Het is een opeenvolging van langzame en precieze bewegingen die altijd een therapeutisch doel hebben. De ademhaling is aangepast en de geest is gericht op het circuleren van energie. Het is een volwaardige discipline in de traditionele Chinese geneeskunde.

Taiji ontwikkelt met zijn krijgsgeest lichaamskracht. Deze sport wordt beoefend door het uitvoeren van bewegingen in de ruimte. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen taijiquan, een krijgskunst, en yangsheng taiji, waarbij er een therapeutisch doel wordt beoogd. 

Wandelen

De  maandagwandelingen gaan iedere maandag door op een andere plaats om 14.15 u. (verzamelen om 14.00 u.).

Zwemmen 

Zwemmen is een complete sport en zwemmen voor senioren is de sport waarmee u in vorm kunt blijven, ongeacht uw zwemniveau.

Petanque 

Amateur of echte prof in deze sport? Sluit u aan bij de Ukkelse petanquers die wekelijks bijeenkomen op de banen van de PUC (Pétanque Uccle-Centre).

Tennis

Elke dag van de week oefenen of spelen senioren die graag tennissen dubbelspel in de Royal Racing Club, op een buitenterrein of op een overdekt terrein.

Yoga 

«Door meer dan 20 jaar yoga en ayurveda te beoefenen, een leidraad in mijn leven, merk ik dat mensen die deze levenswetenschap beoefenen, meer veerkracht ervaren in alle levensomstandigheden.» Anne Severyns, yogalerares

Hoe kunt u zich inschrijven en deelnemen aan de sportactiviteiten voor senioren?

Het volledige programma met sportactiviteiten, inclusief inschrijvingskosten en contactgegevens, staat gedetailleerd in het magazine G+, dat 10 euro kost voor een jaarabonnement van 10 nummers. Dit abonnement geeft u recht op kortingen op bepaalde sportactiviteiten georganiseerd door de vzw Generation + van de Gemeente.

Meer informatie

U kunt ook informatie bekomen bij de Dienst Senioren:

Senioren

G+

Adres
Stallestraat 77

Telefoon
02/605.15.50

E-mail
senioren@ukkel.brussels

Goed om te weten

Sommige mutualiteiten dragen bij in de kosten van uw sportabonnement. Wij raden u dan ook aan om dit na te gaan bij uw mutualiteit.