HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Savoir Plus: het infopunt voor cultuur

Houdt u van cultuur, wandelingen of bezoeken? Deelt u als bezoeker en toeschouwer graag uw emoties met andere liefhebbers? Savoir Plus stelt originele culturele ontdekkingsprogramma's samen voor seniorengroepen, voor heel interessante prijzen.

Cultuur, nieuwsgierigheid en gezelligheid

In Ukkel is Savoir Plus een team van gepassioneerde vrijwilligers die hun passie voor cultuur en reizen delen met senioren. Het team is gevestigd in de kantoren van de vereniging Generation +,  Staatstraat 87 - 1180 Ukkel. 

De lezers van het magazine voor senioren «G+» kunnen kennismaken met de culturele keuzes van het team en zijn voorstellen voor bezoeken. Maar de diensten aangeboden door Savoir Plus gaan nog verder: 

  • het voorbereiden van formules voor culturele bezoeken
  • zorgen voor telefonische permanentie op dinsdagmorgen, om senioren te informeren over de komende activiteiten. 

De inschrijving voor de Savoir Plus-bezoeken gebeurt via e-mail of telefonisch. Meer info hieronder.

Waar vindt u de agenda van Savoir Plus?

De 2 eenvoudigste manieren om uw culturele excursies met Savoir Plusvoor te bereiden zijn:

  • het nieuws van Savoir Plus bekijken in het magazine G+
  • op dinsdagmorgen de vrijwilligers van Savoir Plus contacteren:

Elke dinsdagmorgen van 9.00 u. tot 12.00 u. is er permanentie door de vrijwilligers.

Senioren

G+

Adres
Stallestraat 77

Telefoon
02/605.15.50

E-mail
senioren@ukkel.brussels

Goed om te weten

Reserveer uw Savoir Plus culturele activiteiten voor 2 maanden door het inschrijvingsformulier in het laatste nummer van uw magazine G+ in te vullen.

In de praktijk