HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Le Ratinet

Theater Le Ratinet vindt u in la Ferme Rose. Het theater is vooral bedoeld voor dromers, voor groot en klein, en het biedt veel poppenvoorstellingen uit het eigen repertoire.

De onderwerpen en de duur van de voorstellingen zijn aangepast aan een jong publiek, en dat zorgt ervoor dat de voorstellingen de kinderen weten te betoveren volledig volgens de traditie van het Brusselse poppentheater. 

Via terugkerende personages - waaronder de rat Ratinet -, vertelt de groep poppenspelers verhalen waarbij het publiek wordt betrokken. De toon van de voorstellingen is uiteraard eenvoudig en de duur van de sessies is perfect aangepast aan het jonge publiek van 2 tot 7 jaar. 

Een beetje geschiedenis

Theater Le Ratinet is rechtstreeks ontstaan uit het ‘Théâtre de l'Enfance’ dat in de jaren zestig werd opgericht. Het gezelschap was oorspronkelijk gevestigd in het Theater Toone, een echt instituut in het centrum van Brussel. Vanaf 1975 verlieten twee van de oorspronkelijke bedenkers, Anne Mauffroy en Claude Valère het stadscentrum, om hun intrek te nemen in la Ferme Rose. In hun koffers nemen ze de geschreven stukken mee en de poppen Bonhomet, Tilapin, een rat die weldra ‘Ratinet’ zal heten en zijn naam zal geven aan het theater dat we vandaag kennen. 

Het is deze traditie die nog altijd met vreugde en creativiteit wordt voortgezet door de huidige acteurs, en waar kinderen en hun (groot)ouders enorm veel plezier aan beleven. 

Contact

Theater Le Ratinet, gelegen in La Ferme Rose 

Cultuur

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.15.30

E-mail
cultuur@ukkel.brussels

Wist u dat?

Het Hof ten Hove is echt een plaats voor cultuur van alle genres!

Het Hof ten Hove herbergt immers een klein poppentheater genaamd «Le Théâtre du Ratinet». En dat is niet alles! Aangezien het een voormalige boerderij is, biedt het ook plaats aan Semance, de Brusselse bank voor zelfgekweekt en traditioneel zaaigoed.

Vaak gestelde vragen

Ja. Over het algemeen bestaat een volledige voorstelling uit 2 sessies van elk 20 minuten, met een pauze van tien minuten.