Steun voor burgerinitiatieven

In het kader van talrijke acties zoals Agenda 21, duurzame wijken, eerlijke handel, enz. steunt de gemeente op verschillende manieren burgerinitiatieven voor duurzame ontwikkeling. 

Duurzame wijken en burgercollectieven

Talrijke burgers van Ukkel hebben zich gemobiliseerd en verenigd in collectieven om projecten uit te voeren die verband houden met duurzame ontwikkeling en milieu, of het nu gaat om het oprichten van verenigingen, een duurzame wijk, een moestuin of een collectief compostproject, of een transitie-initiatief. U kunt deze collectieven en hun contactgegevens gemakkelijk vinden op de kaart met duurzame middelen van Ukkel.

Wil u een burgerproject uitvoeren dat verband houdt met het milieu of met duurzame ontwikkeling?

Veel burgers ondernemen projecten ter bevordering van het milieu en de gezelligheid in hun wijk (composteren, feesten, moestuinen, vergroening, enz.), maar wanneer deze projecten in de openbare ruimte worden gerealiseerd, worden zij vaak geconfronteerd met regelgeving, de vereiste om vergunningen te bekomen, enz.

Het spreekwoord zegt: “beter voorkomen dan genezen”! Met andere woorden, het is vaak beter om inlichtingen in te winnen om op problemen te anticiperen!

De verantwoordelijke voor duurzame ontwikkeling van de gemeente kan u adviseren, informeren en doorverwijzen naar de juiste gemeentelijke diensten, en zo de realisatie van uw project vergemakkelijken. Aarzel niet om hem te contacteren:

  •  dd@uccle.brussels
  •   02/348.66.25

Milieu

Adres
Stallestraat 77
Geopend op afspraak van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.13.50

E-mail
milieu@ukkel.brussels

Wist u dat?

In Ukkel dragen meer dan 30 privétuinen en gemeentelijke groene ruimtes het label «Réseau Nature». Ze worden aangeduid met het onderstaande bord.

In de praktijk

Duurzame wijken 

Andere