HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Gemeente-eigendommen en Grondregie

De dienst Gemeente-eigendommen en Grondregie beheert het onroerend vermogen van de gemeente Ukkel, zowel wat de aankoop als de verkoop en de verhuur (inclusief het verhuren van woningen en handelsruimten) betreft. Hij stelt de huurovereenkomsten op van de installaties van bepaalde sportclubs en culturele en sociale gebouwen, zoals «Royal Uccle Sport» en «Royal Wellington T.H.C.», het Institut Médico-Pédagogique «Les Cailloux», ...

Verkoop van een huis op het Sint-Jobsplein

De dienst staat ook in voor het onderhoud en de renovatie van al deze gebouwen. Hij kan eveneens zelf nieuwe bouwprojecten opstarten, zoals de bouwwerken in de Pierre de Puysselaerstraat. De dienst heeft verschillende dossiers ten laste genomen, zoals de aankoop van het Verrewinkelbos en de renovatie en de toekenning van een domeinconcessieovereenkomst van het paviljoen Lodewijk XV. De Nekkersgatmolen is grondig gerestaureerd met de instemming van de Commissie Monumenten en Landschappen.

De dienst volgt ook de aankopen op die nodig zijn voor de inrichting van de weg, via onderhandse verkopen of door middel van onteigeningen. De percelen voor moestuintjes op de gemeentelijke terreinen - Avijlplateau, Linkebeekstraat, tussen de Stallestraat en de Pierre de Puysselaerstraat, Neerstallesteenweg - worden verhuurd via een overeenkomst die de voorwaarden bevat voor de bezetting en het beheer ervan. De vraag tot inschrijving op de wachtlijst moet per e-mail gericht worden aan  nadamy@ukkel.brussels.

Parkeerplaatsen te huur

De gemeente verhuurt jaarlijks parkeerplaatsen in de Poldersstraat, Fort-Jaco, Berg van Sint-Job en op het Horzelplein.

Voor meer info:  02/605.13.85 (kantooruren) ou  nadamy@ukkel.brussels
Om u in te schrijven op de wachtlijst voor een parkeerplaats:  nadamy@ukkel.brussels

Verkoop van een huis op het Sint-Jobsplein

De gemeente verkoopt een goed op het Sint-Jobsplein 19. Het betreft een huis met 3 gevels dat dateert van +/- 1900, met een grote tuin, een garage, een kelder en parkeerplaatsen. De bewoonbare oppervlakte bedraagt +/- 200 m² en het terrein is +/- 939 ca groot. De gelijkvloerse verdieping, met een oppervlakte van +/- 45 m², bevat een inkomhal, een living met daarachter een eetkamer en een keuken. De 1e verdieping bestaat uit 3 slaapkamers (11, 18 en 21 m²) en een badkamer. De 2e verdieping bevat een bureau, een slaapkamer en een zolder die ingericht kan worden. Er zijn renovatiewerken nodig. Prijs: € 667.000.

Voor meer info en om een afspraak te maken om het goed te bezoeken:  sleclerc@ukkel.brussels

Gemeente-eigendommen en Grondregie

Adres
Stallestraat 77
Geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Telefoon
Technische dienst:
02/605.13.70
Administratieve dienst:
02/605.13.80

E-mail
secretariaat.biermann@ukkel.brussels