Sport en handicap


Zwembad en zwemmen

Het Longchamp-zwembad verleent gratis toegang aan de inwoners van Ukkel die volgens de FOD Sociale Zekerheid erkend zijn als gehandicapt met meer dan 17 punten verminderde zelfredzaamheid. Hun gezinsinkomen mag niet hoger zijn dan het maximum vastgesteld door het Riziv voor de toekenning van een verhoogde tegemoetkoming, de VTK (bv. VIPO).

Waar?

 De Frésquare 1- 1180 Ukkel 

Contact 


Cyclodans

Voor elke valide of mindervalide persoon in een manuele of elektrische rolstoel die wil dansen.  Het Schepenkantoor voor Personen met een Handicap organiseert nieuwe workshops cyclodans voor mensen in een rolstoel om hen te laten genieten van dans. Cyclodans kan op verschillende manieren worden beoefend: solo, als duo of gecombineerd, waarbij de persoon in de rolstoel wordt begeleid door een valide persoon.

Wat de moeilijkheidsgraad ook is, een wals, rock, tango, salsa dansen, ... wordt perfect mogelijk met een reeks passen of figuren die naar believen kunnen worden gecombineerd. Naast de magie die heel snel tussen partners kan opduiken, brengt het cyclodansen vele voordelen met zich mee: welzijn, een betere coördinatie, aanvaarding van het eigen lichaam, zelfvertrouwen, openheid naar de buitenwereld toe, ...

De lessen worden gegeven door een ervaren lesgever. Laat u meeslepen door het ritme van de muziek en sluit u vandaag nog aan bij de Ukkelse cyclodans!

Wanneer?

Dinsdag 9, 16 & 30 januari, 13 & 27 februari, 12 & 26 maart, 16 & 30 april, 14 & 28 mei, 11 & 25 juni, 10 & 24 september, 8 & 22 oktober, 5 & 19 november et 3 & 17 december 2024.

Waar?

 In de danszaal van het sportcomplex Sint-Jobsplein, in 1180 Ukkel.

Prijs

Deelname? € 5 per les. U kunt een gratis proefles volgen. Kaart voor 5 lessen te verkrijgen bij de Dienst voor Personen met een Handicap ( Stallestraat 77 in 1180 Ukkel) op donderdag en vrijdag van 8.00 u. tot 16.00 u. Betaling enkel via Bancontact.

Meer info


Voetbal voor dove of slechthorende kinderen van 7 tot 12 jaar

Dove en slechthorende kinderen van 7 tot 12 jaar krijgen de gelegenheid om in een speelse omgeving een kwaliteitsvolle fysieke activiteit te beoefenen die aangepast is aan hun motorische vaardigheden en leeftijdsgroep. De lessen worden in gebarentaal gegeven door een trainer van de vzw ÊKHÔ Sport, die gepassioneerd bezig is met het begeleiden van jongeren in het sportmilieu, en die al 9 jaar actief is op dat vlak. Naast het ludieke aspect zullen de kinderen hun potentieel kunnen ontplooien, hun motorische coördinatie en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen, en zij kunnen hier ook sociaal sterker uit komen omdat ze dezelfde kansen krijgen als jongeren die bij amateurvoetbalclubs spelen.

Waar?

 In het sportcomplex Paul Stroobantlaan 68 in 1180 Ukkel.

Informatie en inschrijvingen (verplicht)

Handicap en verlies van autonomie

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur

Telefoon
02/605.22.82

E-mail
handicap@ukkel.brussels

Wist u dat?

Het Cultureel Centrum van Ukkel is uitgerust met een systeem om de ervaring en het kijkplezier van slechthorende senioren te verbeteren.