Opgelet

Om redenen buiten onze wil wordt de lezing over de uitdagingen van de informatie en het beroep van journalist, die op vrijdag 8 december om 14.30 uur gepland stond in het Cultureel Centrum van Ukkel, afgelast. Bedankt voor je begrip.

Beplantingen, serres en kweektuinproject voor burgers

In het kader van haar acties voor biodiversiteit en inheemse beplantingen op haar grondgebied, kweekt de gemeente haar eigen planten en moedigt zij burgerinitiatieven aan. 

Serres en beplantingen

Het hele jaar door worden in de gemeentelijke serres een aantal eenjarige planten, tweejarige planten, vaste planten en struiken gekweekt voor bloemperken, bloembakken en bloemversieringen in onze gemeente. Groene planten worden er ook gekweekt en die moet dienen als interieurdecoratie bij bepaalde grote gemeentelijke evenementen (in het gemeentehuis, in scholen, enz.).

Door zelf te kweken kan Ukkel besparen op een aantal zaken, en vooral, onze ecologische voetafdruk beperken.

Kweektuinproject voor burgers van Ukkel

Kweektuinproject voor burgers is een participatief project omtrent de band van de Brusselaars met de fruitboom: het is de bedoeling om de fruitboom terug op het openbaar domein te zetten en opleidingsruimten te creëren voor het beheer van fruitbomen en -struiken.

Als we biodiversiteit en fruit naar de stad willen brengen, kunnen we dat net zo goed op een lokale en participatieve manier doen!

Het kweektuinproject voor de burgers van Ukkel is de eerste fruitteeltzone van het project. Het is de bedoeling dat het een opleidings- en actieplaats wordt waar jaarlijks workshops worden georganiseerd voor het publiek, en waar fruitbomen en -struiken worden geteeld om de openbare ruimtes van de gemeente te verfraaien.

Dit kweektuinproject, dat een laboratorium is voor zowel voedsel- en klimaatbestendigheid als gemengd bestuur (gemeente/burgers), beslaat een oppervlakte van ongeveer 5 are, bevindt zich in de zone van de groene ruimtes van Ukkel, en is toegankelijk vanuit het Wolvendaelpark. 

Hoewel het globale model van het kweektuinproject in onderling overleg tussen de burgers en de gemeente werd beslist, berust het dagelijkse beheer ervan op een groep gemotiveerde burgers die leergierig zijn en hun kennis over tuinbouw willen delen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om u bij deze veelbelovende groep aan te sluiten!  Raadpleeg de site van Urban Ecology of  de Facebookpagina van Urban Ecology voor meer informatie en nieuws.

Groendienst

Adres
Paul Stroobantlaan 41
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur

Telefoon
02/605.16.80

E-mail
groendienst@ukkel.brussels