HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Met de taxi

De taxi's en de dienst voor gedeelde taxi's Collecto maken eveneens deel uit van het verplaatsingsaanbod om te kunnen inspelen op uw behoeften. De taxibussen en de PBM-taxi's vullen het aanbod aan met een specifieke dienstverlening die is toegespitst op personen met beperkte mobiliteit en op mensen die in aanmerking komen voor een RVV (WIGW):

Collecto

Collecto is een collectieve taxiservice die 7 dagen/7 beschikbaar is tussen 23:00 en 06:00 uur. De taxi pikt u op aan één van de 200 punten die zich bevinden aan haltes van de MIVB.

Plus d'info sur Collecto

 Website van Collecto

Taxis Verts

Taxis Verts is een app waarmee u een taxi kunt reserveren, maar is ook een informatiesite voor Brussel. Meer over taxi's in Brussel

PMB-taxi's: vervoer van personen met beperkte mobiliteit en RVV (WIGW) 

Voor mensen met beperkte mobiliteit, zijn er een honderdtal PBM-taxi's beschikbaar die geschikt zijn voor het vervoer van een rolstoel.

Ouderen met een WIGW-inkomen of personen met een handicap met een WIGW-inkomen kunnen eveneens genieten van de taxicheques van het Gewest, onder bepaalde voorwaarden. Deze cheques kunnen worden afgehaald bij  de dienst Sociale Actie.

Taxibus

Tot slot biedt de Taxibusdienst van de MIVB een deur-tot-deur-vervoerdienst, op aanvraag beschikbaar en uitsluitend bestemd voor mensen met een handicap.

Plus d'info sur Collecto

  Website van Taxibus

Mobiliteit

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur

Telefoon
02/605.16.10

E-mail
mobiliteit@ukkel.brussels