Excursies en bezoeken

Bent u nieuwsgierig? Wilt u de culturele, historische of natuurlijke rijkdommen van ons land of van Brussel (her)ontdekken? Geniet dan van het gevarieerde programma uitstappen dat wordt aangeboden via de vzw voor senioren Generation +. Er zijn bijna elke week nieuwe ontdekkingen te doen!

Deze excursies, geleide bezoeken en wandelingen zijn zorgvuldig voorbereid enzijn bedoeld voor senioren die zich zelfstandig kunnen verplaatsen, zonder hulp van buitenaf.

Excursies

Het zijn uitstapjes om een stad of een streek te ontdekken. De programmering en de voorbereiding van deze excursies worden behartigd door de dienst voor Senioren van de vzw Generation +.

 • Duur: een volledige dag.
 • Verplaatsing met een comfortabele bus.
 • Vertrek en aankomst op dezelfde plaats, meestal ofwel voor het Cultureel Centrum van Ukkel, of vanaf de P+R parking Stalle (in de buurt van de zogenaamde Menhir-rotonde).
 • De prijs voor de excursie:
  • omvat telkens het vervoer en de bezoeken; 
  • is soms inclusief maaltijden en drank, afhankelijk van de bezochte bestemming. 

Geleide bezoeken en wandelingen

Musea, tentoonstellingen, erfgoedsites, … u vindt ze in overvloed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en omgeving. Ontdek ze in het gezelschap van andere senioren via het programma van het vrijwilligersteam Savoir Plus van de vzw Generation +. Deze gepassioneerde, goed geïnformeerde mensen die altijd op zoek zijn naar culturele ontmoetingen, zullen u ook altijd ter plaatse begeleiden.

 • De bezoeken en wandelingen gaan door tijdens de namiddag. 
 • Er wordt ter plaatse afgesproken (verplaatsing met eigen middelen).
 • De prijs is telkens inclusief de toegang en de vergoeding van de gids.

Hoe kunt u informatie inwinnen en u inschrijven voor deze excursies?

Het magazine Generation + is de beste manier om een volledig overzicht te hebben, een jaarabonnement op dit magazine kost € 10 voor 10 nummers.

Dit abonnement geeft u recht op talrijke kortingen op de excursies en bezoeken georganiseerd door de vzw Generation+ :

 

Senioren

G+

Adres
Stallestraat 77

Telefoon
02/605.15.50

E-mail
senioren@ukkel.brussels

Wist u dat?

Wilt u kennismaken met het magazine «G+» voordat u zich abonneert? Op eenvoudig verzoek wordt het eerste nummer u gratis bezorgd.

Afbeelding
Icône Magazine