Fietsbieb voor kinderen

Steeds meer Ukkelaars verplaatsen zich met de fiets. Maar wanneer het hele gezin wil fietsen kan de kostprijs snel oplopen. Dankzij de Fietsbib van Ukkel kunnen ouders hun kinderen van 2 tot 12 jaar laten fietsen tegen een schappelijke prijs. Huren in plaats van kopen: voordelig en duurzaam!

De Fietsbib in het kort

De Fietsbib is een uitleenbalie van kinderfietsen, zoals een bibliotheek voor boeken. U kunt een fiets huren door een huurovereenkomst te ondertekenen. Na een jaar kunt u uw fiets op dezelfde locatie teruggeven, de huurperiode verlengen of een grotere fiets huren. Uw kind kan de fietsen ter plaatse testen alvorens te kiezen.

  • De fietsen: modellen voor 2- tot 12-jarigen, perfect werkend.
  • De prijs: jaarlijks lidmaatschap van € 20 per fiets + € 20 waarborg per fiets, die terugbetaald wordt wanneer de fiets in goede staat teruggegeven wordt. Elke gebruiker is tijdens de huurperiode verantwoordelijk voor het onderhoud van de fiets en eventuele kleine herstellingen.

Een fiets ontlenen aan de uitleenbalie

De uitleenbalie van de Fietsbib is enkel op afspraak geopend op zaterdag 10 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus, 14 september, 12 oktober en 9 november 2024, van 10 tot 12 uur.

Inschrijven voor een afspraak kan per mail naar  ukkel@fietsbib.be of telefonisch op   02/605.12.18.

Locatie

De Fietsbib bevindt zich in  Paul Stroobantlaan 43 - 1180 Ukkel.

De Fietsbib is op zoek naar kinderfietsen en vrijwilligers!

  • Neemt een kinderfiets te veel plaats in uw kelder of garage in en weet u niet wat u ermee moet aanvangen? Geef uw fietsen een tweede leven en schenk ze aan de Fietsbib! U maakt een ander kind blij en krijgt in ruil een huurbon voor een jaar.
  • Zin om vrijwilliger te worden in de Fietsbib? Vervoeg ons team en help bij verschillende taken: onthaal, uitlenen/teruggeven en onderhoud van de fietsen, communicatie.

Contact

Sociale Actie

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 met afspraak

Telefoon
02/605.12.18

E-mail
socialeactie@ukkel.brussels