Fietsbieb voor kinderen  banner
Wijziging van de openingsuren van het Administratief Centrum in de zomer

De permanentie op donderdagavond wordt geschrapt:

  • Van 7 juli tot 18 augustus 2022 aan de loketten van de dienst Stedenbouw (raadpleging van openbare onderzoeken);
  • Van 14 juli tot 18 augustus 2022 aan de loketten van dienst Bevolking.

Fietsbieb voor kinderen

Meer en meer Ukkelaars verplaatsen zich met de fiets. Het budget kan snel oplopen als heel het gezin wil fietsen. Dankzij de fietsbieb van Ukkel kunnen ouders hun kinderen van 2 tot 12 jaar tegen een democratische prijs laten fietsen. Huren in plaats van kopen: voordelig en duurzaam!

De fietsbieb in het kort

De fietsbieb is een fietsverhuur voor kinderen net zoals een bibliotheek voor boeken. Een fiets lenen gebeurt door een eenvoudig huurcontract te ondertekenen. Na een jaar kunt u de fiets terugbrengen naar dezelfde locatie, de huurperiode verlengen of een grotere fiets huren. Uw kind kan ter plaatse de fietsen testen voor het zijn keuze maakt. 

  • De fietsen: modellen van 2 tot 12 jaar, in perfect werkende staat.
  • Het budget: € 20 per jaar per fiets + € 20 waarborg per fiets die terugbetaald wordt bij het terugbrengen van de fiets in goede staat. Elke gebruik(st)er is verantwoordelijk voor het onderhoud van de fiets en eventuele kleine herstellingen tijdens de huurperiode. 

Een fiets lenen aan de uitleenbalie

De uitleenbalie van de Fietsbib is geopend op zaterdag 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli, 13 augustus, 10 september, 9 oktober, 12 november en 10 december 2022, van 10.00 tot 12.00 uur.

Localisatie

De Fietsbib bevindt zich in het Recreatiecentrum voor Senioren Wolvendael ( Paul Stroobantlaan 43 - 1180 Ukkel).

De fietsbieb is op zoek naar kinderfietsen en vrijwilligers!

  • Staat er een kinderfiets in de weg in uw kelder of garage en weet u niet wat u ermee moet doen? Geef uw fietsen een tweede leven door ze aan de fietsbieb te schenken! U zal er een ander kind blij mee maken en u zal in ruil een bon krijgen voor een jaar huur.
  • Zin om vrijwilliger te worden bij de fietsbieb? Vervoeg ons team en help mee met verschillende taken: onthaal, uitlenen/terugbrengen en onderhoud van de fietsen, communicatie.

Contact

Sociale Actie

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur

Telefoon
02/605.12.18

E-mail
socialeactie@ukkel.brussels