Gemeentelijk parkeerplan

Parkeren is een van de grootste uitdagingen geworden van de Ukkelse mobiliteit. Om te voldoen aan de noden van de burgers, handelaars en bezoekers van de gemeente, heeft de gemeente een Gemeentelijk Parkeeractieplan opgesteld en het grondgebied ingedeeld in gereglementeerde zones

 Wijziging van de gereglementeerde zones op het Sint-Pietersvoorplein vanaf 1 september 2023

Parkeerproblemen

In sommige wijken wordt de mobiliteit bemoeilijkt omdat er moeilijk een parkeerplaats te vinden is. Dit komt door het alsmaar grotere aantal voertuigen, maar ook door langparkerende auto’s die heel wat hinder veroorzaken voor buurtbewoners die steeds meer moeilijkheden ondervinden om een parkeerplaats dicht bij hun huis te vinden. Ook de klanten in de winkelbuurten die een parkeerplaats voor korte duur zoeken, zolang als nodig is om hun boodschappen te doen, vinden moeilijk een plaatsje. 

Om zo goed mogelijk aan de werkelijke noden van de wijken te voldoen met adequate maatregelen, zal slechts 50 % van de parkeerplaatsen op het gemeentelijke grondgebied gereglementeerd worden, want wij willen geen regelgeving voor plaatsen waar dat niet nodig is.

Ons parkeerbeleid wil niet alleen een openbare ruimte garanderen die voor iedereen toegankelijk is, het is ook de bedoeling dat de Ukkelaars en de handelaars in de gereglementeerde zones ook de mogelijkheid wordt geboden om te beschikken over een bewoners-, bezoekers- of een professionele kaart, zodat zij hun voertuig kunnen parkeren dicht bij huis of dicht bij hun werkplaats.

Doelstellingen van het Gemeentelijk Parkeeractieplan

Het Gemeentelijk Parkeeractieplan heeft een dubbele doelstelling:

 1. De handel ondersteunen,
 2. Het gemakkelijker maken om parkeerplaatsen te vinden in de woonbuurten,
 3. De harmoniseringsmaatregelen naleven die het gewest heeft ingevoerd in het Gewestelijk Parkeerbeleidsplan.

 Raadpleeg het Gemeentelijk Parkeeractieplan

De gereglementeerde zones

De gereglementeerde zones van de gemeente staan vermeld op de downloadbare kaarten in pdf-formaat of op  de interactieve kaart van de gemeente

Lijst met de zones

 1.  Sector Ster Coghen Brugmann
 2.  Sector Stalle Calevoet
 3.  Sector Alsemberg Dieweg
 4.  Sector De Fré Langeveld 
 5.  Sector Fort-Jaco
 6.  Sector Vanderkindere
 7.  Sector Groene Jager Sint-Job
 8.  Sector Ukkel-Centrum

De kaart

Afbeelding
Carte des 7 secteurs de stationnement règlementés à Uccle
Klik op de afbeelding om de kaart met de gereglementeerde parkeerzones in Ukkel te openen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parkeren

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur op afspraak

Telefoon
02/605.17.00

E-mail
Vrijstellingskaarten:
parkeerkaarten@ukkel.brussels
Klachten:
parking@ukkel.brussels

Goed om te weten

Betwist u een retributie? U heeft het recht om een bezwaarschift te sturen naar de dienst Parking, MAAR het bezwaarschrift moet met redenen omkleed zijn en ontheft u niet van de betaling van de retributie.

Er worden geen klachten behandeld aan het loket of aan de telefoon. U kunt uw bezwaarschriften per brief of per e-mail opsturen.

Afbeelding