Ondersteuning en begeleiding van alleenstaande ouders

Rent u de hele tijd tussen het werk en de kinderen? Slaagt u er niet meer in alles onder controle te houden en wordt u overweldigd door het gevoel dat het niet meer lukt? Ervaart u de behoefte om op adem te komen en uit te rusten zonder de kinderen? Wilt u luisteren, delen en banden smeden in een kleine vriendelijke groep? Heeft u zin om in contact te komen met nieuwe mensen en uw netwerk uit te breiden? Heb je maatschappelijke, juridische of psychologische bijstand nodig? De gemeente Ukkel ondersteunt en begeleidt alleenstaande ouders met drie soorten specifieke hulp: workshops praat- en ondersteuningsgroepen, ludieke workshops voor kinderen en juridisch en psychologisch advies.

Tijd voor jezelf

Tijdens een cyclus van 10 workshops onder leiding van Sabrina de Munter, gezinstherapeute, en verrijkt met de uitwisselingen tussen deelnemers, leer je je toolkit te ontwikkelen om crisissen aan te pakken, je behoeften en die van je kinderen te identificeren maar ook de stress te verminderen die veroorzaakt wordt door de mateloze dagelijkse verplichtingen en taken. Het is aanbevolen om alle workshops bij te wonen voor een optimaal resultaat. Het aantal deelnemers is beperkt.

Wanneer?

Elke 3e dinsdag van de maand van 20 tot 22 uur (verwelkoming van de deelnemers vanaf 19.45 uur).

Hoe?

Online via Zoom, de link wordt u toegestuurd bij de inschrijving.

Kostprijs?

Gratis

Info en inschrijven?

 0494/53.16.31 (van maandag tot donderdag)
 ckerkhofs@ukkel.brussels

Tijd voor hen

Dankzij een subsidie van het gewest kan je een zaterdagnamiddag per maand op adem komen en je kind(eren) ludieke workshops laten volgen. Er worden twee workshops aangeboden: een ludieke welzijnsworkshop voor kinderen van 3 tot 6 jaar onder leiding van Augra Kaniama, specialiste in psychomotoriek, en een welzijnsworkshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar onder leiding van Sabrina de Munter, gezinstherapeute. Er wordt een maandelijkse aanwezigheid gevraagd voor de continuïteit van de workshop (de agenda ligt vast). Geef een vieruurtje mee. Beperkt aantal deelnemers.

Wanneer?

Zaterdag  13 januari, 17 februari, 16 maart, 13 april, 18 mei, 15 juni, 6 juli, 24 augustus, 21 september, 12 oktober, 16 november en 14 december 2024 van 14 tot 17 uur. Onthaal van de kinderen vanaf 13.30 uur, ophalen van de kinderen tot 17.30 uur.

Waar?

In de Family Corner ( Neerstallesteenweg 458 te 1180 Ukkel).

Kostprijs?

Gratis.

Info en inschrijven?

 0494/53.16.31 (van maandag tot donderdag)
 ckerkhofs@ukkel.brussels

Juridische en/of psychologische advies

Raak je niet wijs uit de administratieve of juridische stappen, het onderhoudsgeld, het hoederecht, ...? Krijg individuele begeleiding met een juriste en/of een psychologe.

Wanneer?

Elke 2e en 4e vrijdag van de maand van 13 tot 17 uur.

Waar?

In de Family Corner ( Neerstallesteenweg 458 te 1180 Ukkel).

Kostprijs?

Gratis.

Info en inschrijven?

 0494/53.16.31 (van maandag tot donderdag)
 ckerkhofs@ukkel.brussels

Wist u dat?

U kunt juridisch advies en/of psychologische bijstand krijgen op vrijdag van 13 tot 17 uur in de Family Corner ( (  Neerstallesteenweg 458). Enkel op afspraak via  ckerkhofs@ukkel.brussels of op  0494/53.16.31 (van maandag tot donderdag).

Gelijkekansenbeleid en gendergelijkheid

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot donderdag

Telefoon
0494/53.16.31

E-mail
ckerkhofs@ukkel.brussels