La Pépinière citoyenne d’Uccle - banner
Wijziging van de openingsuren van het Administratief Centrum in de zomer

De permanentie op donderdagavond wordt geschrapt:

  • Van 7 juli tot 18 augustus 2022 aan de loketten van de dienst Stedenbouw (raadpleging van openbare onderzoeken);
  • Van 14 juli tot 18 augustus 2022 aan de loketten van dienst Bevolking.

De Stadsboomkwekerij van Ukkel

De Stadsboomkwekerij is een participatief project dat betrekking heeft op de banden die de Brusselaars onderhouden met de fruitbomen: het is de bedoeling om de fruitboom terug te brengen naar openbare plaatsen en opleidingsruimtes rond het beheer van fruitbomen en struiken te creëren.

De Stadsboomkwekerij van Ukkel is de eerste productieruimte voor fruitbomen van het project. Ze wil een plaats voor opleiding en actie zijn die elk jaar workshops voor het publiek kan aanbieden, alsook fruitbomen en -struiken om de openbare ruimtes in de gemeente te verfraaien. Deze boomkwekerij van ongeveer 5 are groot is een proeftuin voor voedsel- en klimaatveerkracht en gemengd bestuur (gemeente/burgers), ligt op het terrein van de Groendienst van Ukkel en is bereikbaar vanaf het Wolvendaelpark.

Afbeelding
Logo des Pépinières citoyennes de Uccle

Hoewel het globale model van de boomkwekerij beslist werd tijdens een avond van cocreatie tussen burgers en de gemeente, is het dagelijks beheer in handen van een groep gemotiveerde en leergierige burgers die hun tuinbouwknowhow willen delen.

Meer informatie

Burgerinspraak

Adres
Stallestraat 77

Telefoon
02/605.11.95

E-mail
burgerinspraak@ukkel.brussels