Computerles voor senioren

Veel senioren voelen zich net als andere groepen van de bevolking uitgesloten in de digitale maatschappij zoals die zich nu ontwikkelt. Door gebrek aan opleiding, uit angst om verkeerde dingen te doen, door gebrek aan financiële middelen, ... vallen de ouderen uit de boot en kunnen zij niet profiteren van de voordelen die een pc of een smartphone hen kan bieden.

Computerles voor beginners

  • Wilt u via de huidige communicatiemiddelen communiceren met uw kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen of met uw vrienden die er al mee zijn gestart?
  • Hebt u zin om te surfen op het internet om informatie op te zoeken en bij te leren?
  • Wilt u internetbankieren of wenst u toegang tot een andere onlinedienst, bijvoorbeeld van de gemeente?

U zou wel willen maar … u begrijpt er niets van. En u schaamt zich een beetje om dat toe te geven? Ukkel denkt aan u! De gemeente biedt computeropleidingen aan voor beginners: grijp uw kans!

Twee initiatie- of leertrajecten

Openbare Computerruimte (OCR): initiatiecursus informatica

De Openbare Computerruimte (OCR) van Ukkel stelt gratis pc’s ter beschikking. Een begeleider zal u kunnen helpen en zal geduldig uw vragen beantwoorden.

 Meer informatie over de pagina Openbare computerruimte

Informaticaopleidingen Generation +

Generation + biedt computercursussen aan (tekstverwerking, spreadsheets, …)  voor de Ukkelse senioren die al enige kennis hebben. De abonnees van het magazine G+ genieten van voordelige prijzen.

Workshop "De digitale bank heeft geen geheimen voor mij"

Gebruik je de online bankdiensten al maar blijf je wantrouwig of raak je de weg kwijt tussen al deze tools? Om je praktisch te helpen bij deze grote sprong, waartoe je vaak gedwongen wordt, stelt Generation+ je voor om deel te nemen aan de workshop "De digitale bank heeft geen geheimen voor mij". Naast een sensibilisering over online fraude krijg je dankzij deze workshop een individuele begeleiding met een vertegenwoordiger van een bank naar keuze (uit de grootste Belgische banken).

Deze workshop wordt georganiseerd met de hulp van de Coördinatie Digitale Inclusie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Paradigm) en haar partners, het Brussels agentschap voor administratieve vereenvoudiging easy.brussels en de Belgische federatie van de financiële sector Febelfin.

Wanneer?

Vrijdag 6 oktober 2023 van 9.30 tot 12.00 uur.

Waar?

In het Administratief Centrum van Ukkel ( Stallestraat 77 - raadzaal/5e verdieping).

Inschrijven (verplicht)?

 02/605.15.50
 senioren@ukkel.brussels.

DENK EROVER NA
IRISbox: u hoeft minder naar het gemeentehuis te gaan

De onlinediensten van de gemeente bieden u de mogelijkheid omverschillende procedures te doorlopen zonder dat u nog naar het gemeentehuis hoeft te gaan.

U kunt van dit comfort genieten dankzij het elektronisch loket IRISbox, dat toegankelijk is via de website van de gemeente of rechtstreeks via  Website van IRISbox.

Senioren

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur (enkel telefonisch)

Telefoon
02/605.15.50

E-mail
senioren@ukkel.brussels