""

Tentoonstelling “Au doigt et à l’œil” van fotograaf Olivier Larrey en beeldhouwer Patrick M. Dassargues in het Kunstenhuis Ukkel

Ingediend op vr 25/11/2022

Olivier Larrey. Een man uit het zuiden (Montpellier), aangetrokken door het Grote Noorden. Zijn fotografische studie is die van geduldige, leesbare en rustgevende schoonheid. Hij ontdekt in deze soms zeer vijandige omgevingen het immense plezier van een ontmoeting met een wolf, een beer of een walrus. Hij kiest niet zomaar een model. Hij grijpt het gebeuren aan. Zijn benadering is om de wolf het beeld te geven van een wilde en ongerepte natuur voor al het belang van een te behouden wereld. Voor zijn werken biedt het Kunstenhuis Ukkel hem zijn muren aan, die in de binnenruimte zullen reageren op het werk van Patrick M. Dassargues, die voor de gelegenheid een twintigtal bronzen dierenbeelden heeft gemaakt. Van de school van de natuur tot de school van de grote Belgische en Angelsaksische dierenkunstenaars waar hij zijn inspiratie uit put, brengt hij hulde aan hen die zich, net als hij, met de laarzen op de grond en de verrekijker om de nek, op het spoor van de wereld hebben begeven op zoek.

Wanneer?

Van zaterdag 26 november tot zondag 11 december 2022. Gratis toegang van maandag tot zaterdag van 11 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 15 uur.

Waar?

In het Kunstenhuis Ukkel ( Dekenijstraat 102).

Meer info?

 02/605.15.41
 manif@ukkel.brussels