HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Wereldwaterdagen

Sinds 2016 neemt de gemeente Ukkel elk jaar deel aan de Brusselse Waterdagen om zo het blauwe erfgoed onder de aandacht te brengen.

Naar aanleiding hiervan organiseert de Dienst Milieu een rondleiding in een van de drie Ukkelse valleien, voorafgegaan door een ontbijt. Dat bezoek gaat meestal door in de tweede helft van maart en biedt de gemeentelijke technici de gelegenheid om langs het water de verschillende projecten en realisaties voor te stellen bedoeld om overstromingen tegen te gaan en het blauw netwerk te herstellen.

Mis de volgende niet!

 

 

 

 

 

 

Milieu

Adres
Stallestraat 77
Geopend op afspraak van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.13.50

E-mail
milieu@ukkel.brussels

Wist u dat?

Vroeger telde de gemeente Ukkel heel wat molens langs haar kleine waterlopen. Tijdens uw wandelingen zult u de Nekkergatsmolen tegenkomen, die dateert uit 1362 of zelfs vroeger.